Από το Blogger.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συγκρότηση και 3ου τμήματος της Α' τάξης

Αγαπητοί Γονείς.

Όπως πολλοί από εσάς ήδη γνωρίζετε, από την αρχή της χρονιάς είχαμε ένα θέμα με την συγκρότηση της Α' τάξης του σχολείου μας.

Ενώ τις προηγούμενες χρονιές λειτουργούσαν περισσότερα τμήματα, φέτος με εντολή και βάση του ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας περί αύξησης του αριθμού μαθητών σε κάθε τάξη συγκροτήθηκαν δυο τμήματα. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης να έχουμε ένα τμήμα με 26 και ένα άλλο με 25 μαθητές.

Από την αρχή εμείς σαν Σύλλογος, ζητήσαμε από την  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να κάνουμε και τρίτο τμήμα,να πετύχουμε την αποσυμφόρηση των μαθητών,ώστε να έχουμε ολιγάριθμα τμήματα 15-16 μαθητών.


Σκοπός μας ήταν η διευκόλυνση του έργου των παιδαγωγών,ο περισσότερο προσωπικός χώρος κάθε μαθητή μέσα στην τάξη και σκεπτόμενοι πάντα και την υγεία των μαθητών η αποφυγή ομαδικών ιώσεων ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Βασιζόμενοι πάνω σε ΦΕΚ που ορίζει σχέση μαθητών/χώρου μέσα σε μια σχολική αίθουσα ,και αποδεικνύοντας όντως την έλλειψη επαρκούς χώρου των μαθητών μέσα σε αυτά τα δύο τμήματα ,διεκδικήσαμε και διορίστηκε και τρίτος εκπαιδευτικός για να συγκροτήσουμε και τρίτο τμήμα Α'τάξης.

Σε αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε την Διεύθυνση του σχολείου μας για την υποστήριξη της πάνω σε αυτό το θέμα,καθώς  και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κρίτογλου για την άμεση επίλυση του ζητήματός μας.

Την Τετάρτη 20/11 ,και μετά από εντολή και του σχολικού Συμβούλου της Α/θμιας Εκπ/σης, έγινε στο γραφείο της Διευθύντριας μας ,κλήρωση όλων των μαθητών της Α' ταξης για την συγκρότηση νέων τριών τμημάτων Α1,Α2 και Α3.

Παρόντες στην κλήρωση ήταν και 2 μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων(Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος) οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν και την κλήρωση .Να σημειωθεί εδώ ότι για την ανωνυμία των μαθητών τα χαρτάκια δεν έγραφαν ονόματα ,αλλά τον αριθμό μητρώου κάθε μαθητή.
Ο μόνος διαχωρισμός που έγινε ήταν αγόρια- κορίτσια για να έχουμε τμήματα ισάριθμα με τα δυο φύλα .

Τα νέα τμήματα θα ανακοινωθούν στους μαθητές την Πέμπτη 21/11 από την Διεύθυνση του σχολείου μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου