Από το Blogger.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3-10-2013 η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με τους γονείς και κηδεμόνες.

Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος Ανανιάδης Σταύρος απευθύνοντας στους γονείς χαιρετισμό και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια πέρασε σε έναν απολογισμό του Συλλόγου για την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την άρτια και πλήρη οργανωμένη λειτουργία του Σχολικού μας συγκροτήματος την σχολική χρονιά που μας πέρασε.Τόσο ο Σύλλογος όσο και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών μαζί με τίς Διευθύντριες του σχολικού μας συγκροτήματος συνεργάστηκαν άψογα, μη αφήνοντας το σχολείο να έρθει αντιμέτωπο με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Παρακάτω αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που ήταν οι εξής:

Από τα χρήματα των ετησίων συνδρομών από τους γονείς για τον Σύλλογο αγοράστηκαν για όλα τα τμήματα του σχολείου μας Βασιλόπιτες και δωράκια για κάθε τυχερό του φλουριού.

Διοργανώθηκε ο καθιερωμένος μας ετήσιος Αποκριάτικος Χορός στην αυλή του Σχολείου μας (δείτε εδώ) .Όλα τα έξοδα Μουσική,φαγητά και ποτά των παιδιών και των Εκπαιδευτικών καλύφθηκαν από το ταμείο του Συλλόγου μας.

Διοργανώθηκε και καλύφθηκε οικονομικά από τον Σύλλογο η εκδρομή της ΣΤ΄ Τάξης στο μέγαρο Μουσικής στη Θεσ/νικη.

Μοιράστηκαν στους απόφοιτους του Σχολείου μας αναμνηστικά δωράκια καθώς και αναμνηστικές φωτογραφίες από την Τάξη τους.

Θα θέλαμε εδώ να αναφέρουμε, ότι μπορεί αυτές οι δράσεις να φαντάζουν «λίγες» ,αλλά ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που είχε ο Σύλλογος είναι πολλές..Να αναφέρουμε μόνο ότι στο κάλεσμα των περσινών συνδρομών υπέρ του Συλλόγου, ανταποκρίθηκαν μόνο το 50% των Γονέων του Σχολείου μας.

Αναφορά έγινε και προς την σύνθεση του νέου Προεδρείου μας στον Σύλλογο μετά από τις παραιτήσεις ,στο τέλος της χρονιάς, που είχαμε της πρώην Προέδρου   Λαζαρίδου Νέλης και της Γραμματέα ......λόγω αποφοιτήσεων των παιδιών τους από το Σχολείο.

Πριν τις καλοκαιρινές διακοπές σε συνεδρίαση του Συλλόγου πάρθηκαν ορισμένες αποφάσεις για το καλοκαίρι και τις τεχνικές εργασίες και συντηρήσεις που έπρεπε να γίνουν στο Σχολικό μας συγκρότημα. Έχοντας υπόψιν τα αιτήματα της Διευθύντριάς μας προς την αρμόδια Σχολική Επιτροπή του Δήμου προσπαθήσαμε και εμείς με τη σειρά μας  να πιέσουμε το Δήμο προς υλοποίηση αυτών.

Αποφασίσαμε ομόφωνα να ζητήσουμε από τη Διεύθυνση του σχολείου μας να συγκροτήσει Επιτροπή Ελέγχου Κυλικείου ώστε να μην παρατηρηθούν στο Κυλικείο του Σχολείου μας φαινόμενα παρεκτροπής από το  νέο ΦΕΚ (δείτε εδώ) για την ορθή λειτουργία του Σχολικού Κυλικείου.

Μετά από τον απολογισμό της περσινής χρονιάς αναφερθήκαμε σε ένα θέμα το οποίο δημιουργήθηκε φέτος και έχει να κάνει με την νέα κατανομή των τμημάτων της Γ' τάξης.Ενημερώσαμε τούς γονείς ότι αυτό το θέμα ήταν και είναι πέρα από τις αρμοδιότητες τις δικές μας.Παρόλο αυτά ζητήσαμε από την Διευθύντρια να μας δείξει εάν έγιναν όλα νόμιμα .Παίρνοντας στα χέρια μας την απόφαση υπογεγραμμένη από όλο τον Σύλλογο των Εκπαιδευτικών,και του Σχολικού Συμβούλου της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταλήξαμε σαν Σύλλογος στο συμπέρασμα ότι, από την πλευρά της Διεύθυνσης του σχολείου μας, όλα έγιναν νόμιμα και με γνώμονα για το παιδαγωγικό συμφέρον των μαθητών.

'Έπειτα το λόγο πήρε το Μέλος του συλλόγου  Βασιλική Καμηλάρη-Ζέττα ενημερώνοντας τους Γονείς για ένα έγγραφο που αφορούσε τη «Λύσσα» και τι πρέπει να προσέξουμε όλοι μας αποφεύγοντας την επαφή με τέτοια ζώα.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους Γονείς,για προβλήματα πού έπεσαν στην αντίληψή τους,για παράπονα που τυχόν είχαν, και ακούσαμε προσεκτικά όλες τους τις προτάσεις τόσο για νέες πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου μέσα στη χρονιά,όσο και για παρεμβάσεις στον Δήμο για την εξασφάλιση της Απόλυτης ασφάλειας των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το Σχολείο.

Ακούσθηκαν φωνές για την διαδικτυακή παρουσία του Συλλόγου του Σχολείου μας, και προχωρήσαμε στη δημιουργία blog, για την πλήρη πληροφόρηση όλων των δράσεων του Συλλόγου μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους στη γενική μας Συνέλευση.Πρέπει να επισημάνουμε ότι ήταν μία από τις πολυπληθέστερες Συνελεύσεις των τελευταίων ετών.Δεσμευτήκαμε να μην μείνουμε σε αυτήν και να κοιτάξουμε να κάνουμε και άλλες μέσα στη σχολική χρονιά θέλοντας να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή και την καλή συνεργασία με όλους τους γονείς και κηδεμόνες.

Ευχόμαστε σε όλους και στα παιδιά μας μια καλή σχολική Χρονιά χωρίς προβλήματα.